TurkishEnglishGermany
Hakkımızda

Yılların bilgi birikimi ile harmanlanarak 2013 yılında Ostimde temellerimizi attık.

Firmamız gerekli olan bir çok belgeye haiz olmakla beraber gün geçtikce kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Firmamız ısıtma üzerine çalışmaktadır. Bir çok cihazın üretimini yapmanın yanı sıra mekanik tesisat proje ve işciliğide yapmaktayız.

Üretimini yaptığımız bazı ürünler aşağıda bilginize sunulmıştur.

  • Katı ve Sıvı Yakıtlı Sıcak Su Kazanları
  • Katı ve Sıvı Yakıtlı Buhar Kazanları
  • Kızgın Su Kazanları
  • Boylerler
  • Hidroforlar
  • Eşanjörler
  • Yakıt Tankları
  • Su Yumuşatma Cihazları
  • Kum Filtreleri
  • Stokerler
  • Serpantinler
  • Çelikten Mamül Makineler

 

MİSYONUMUZ

Yapmış olduğumuz işin sorumluğunu içimizde hissederek, Genç ve bilgili ekip arkadaşlarımız ile kaliteli ürünler ve hizmetler sunmak.
Bu sayede yüksek müşteri memnuniyeti sağlamak.

 

Yakıt Tankı nedir ?

 

 Yakıt Tankı , yeraltı ve yerüstü yakıt tankı olarak iki grupta değerlendirilir ve içindeki akışkanın hacmine göre standartlara göre hesapları yapılarak gövde ve cidar kalınlıkları belirlenir. Yapılan yakıt tanklarının sızdırmazlık kontrolleri Hidrostatik test yapılarak sağlanır ve tutulan raporun bir nüshası da müşteriye gönderilir. Yerüstü yakıt tankları ısı merkezi yakıt ihtiyaçları – Araç yakıt ihtiyaçları gibi durumlarda yakıt ve yağın yerüstü koşullarda depolanmasını sağlamak için kullanılan tanklardır. TS EN 12285 – 2 standardına uygun olarak üretmekte olduğumuz tanklar Tek ve ya Çift cidarlı olarak üretilmektedir.

 1.000 lt ve 100.000 lt arasında akaryakıt tankı üretimimiz gerçekleşmektedir.  TS EN 12285 TS 712 standartlarında üretilen tanklar ST37 sacdan ve kaynaklı olarak üretilmektedir. İsteğe göre izoleli ve izolesiz tüketiciye sunulmaktadır. İsteğe göre ısıtıcı da bağlanabilmektedir.

Yerüstü Yakıt Tankları

Yerüstü yakıt tankları ayaklar üzerine oturtulmuş yerüstü koşullarda yakıt depolama amaçlı kullanılan tanklardır. Bu tanklar da isteğe bağlı ısıtıcılı, ısıtıcısız yakıt pompası, çift cidarlı ve tek cidarlı yakıt tankları, izoleli ve izolesiz yakıt deposu, silindirik veya prizmatik yakıt pompası gibi çeşitlendirilebilir. Yerüstü yakıt tankları mobil yakıt istasyonu şeklinde de kullanılabilir. Yerüstü yakıt tanklarında semer tip sac ayak kullanılabileceği gibi beton kaide üzerine konarak da kullanılabilir. Yer sıkıntısı olmayan ve güvenlik önlemleri alınan alanlarda kaide betonu atılmış alana yerüstü yakıt tankı konularak yakıt transferi gerçekleştirilir. Yerüstü yakıt tanklarında ilgili standart TS EN 12285 – 2 dir.

Yeraltı yakıt tankı;

Depolanacak yakıtın ilgili mevzuat ve şartlarından gerekli. Akaryakıt üzerinde, çok araç bulunan yakıt transferi ile ilgili tercih edilir. Beton havuzunda, yakıt deposu yerleştirme içindir. Yeraltı yakıt tankları tek ve çelik cidarlı olarak imal edilen ve dış kaplaması şartına göre epoksi veya zift kaplama olarak yapılmaktadır. Yeraltı yakıt tankları genelde akaryakıt istasyonlarında kullanılır.  Yeraltı yakıt tanklarında ilgili standart TS EN 12285 – 1 dir.

 

Tek cidarlı yakıt tankı

Yakıt tanklarında cidar tankı dış yüzeyini oluşturan sac bölmeye denir bu bölme tek kattan oluşmuşsa Tek Cidarlı olarak kullanılır. Tank gövdesinde ST37 – S235JR siyah sac veya isteğe göre paslanmaz tercih edilebilir.

Çift cidarlı yakıt tankı

Yakıt tanklarında cidar tankı dış yüzeyini oluşturan sac bölmeye denir bu bölme çift kattan oluşmuşsa çift Cidarlı olarak kullanılır. Çift cidarlı yakıt tanklarında Tank gövdesinde ST37 – S235JR siyah sac veya isteğe göre paslanmaz tercih edilebilir.

Isıtıcı yakıt tankı

Yakıt tüketimi için kullanılan yakıtın türünden veya hava şartlarından kaynaklı olarak gerekli akışkanlığının yetersiz kaldığı durumlarda tankın gövdesine ısıtıcı takılarak yakıtın inceltilmesi ve akışkanlığının sağlanması için Sıcak su – Buhar – Kızgın yağ veya elektrik tip serpantin kullanılır. Kullanılan bu serpantin akışkanlığın artması içindir. Yakıt-yağ türü ağır yağların depolanması tanklarında kullanılır. 

 

 

Dik tip yakıt tankları

Tank montaj alanı yetersiz ancak yükseklik yeterli olduğu durumlarda tercih edilen tank tipidir. Yakıt tankı dik üretilecekse gövdeye montajlı sağlam ayaklara ve alt kısma konulacak beton bir kaideye ihtiyaç vardır. Yakıt Tankı ayakları beton kaideye çelik cıvatalar ile sabitlenmelidir.

Paket tip mobil yakıt tankları

İşletmeler kendi araçları veya müşterilerinin araçlarına geçici sürelerle yakıt sağlayacağı durumlarda tercih edilen yakıt tankı tipidir. Bu tanklar bir yerden bir yere taşınabildikleri için şantiyeler arası taşınarak kurulum giderleri düşürülür ve kullanım kolaylığı sağlanır.

Paket tip yakıt tankı özellikleri.

  • Mekanik sayaçlı / Dijital sayaçlı
  • Otomasyona uyumlu / Otomasyona uyumsuz
  • Çift Cidarlı / Tek Cidarlı

 

 

İzolasyonlu yakıt tankları

İzolasyonlu yakıt tankları hava akımı nedeniyle donma veya yakıt akışkanlığının düşmemesi gerekir tankın dışına koruma amaçlı yalıtım içindir. Galvaniz, paslanmaz veya alüminyum sac  ile kaplanır. İç kapısında yoğunluğu hava şartlarına göre seçilir.

 

 

27 Aralık 2016 tarihinde eklendi. 3007 kez okundu